Taşıt Tanıma Sistemi kayıtları için son gün 30 Nisan

UTTS Tebliği Akaryakıt İstasyonları için Yayımlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Resmi Gazete’nin 5 Ekim 2023 tarihli sayısında yayımlanan “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği” ile akaryakıt piyasasındaki rekabet eşitliği ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele hedefleniyor.

UTTS kapsamında, akaryakıt istasyonlarına Tabanca İletişim Modülü (TİM) ve akaryakıt pompa tabancalarına Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) montajı zorunlu hale getirildi. Tebliğe göre, akaryakıt istasyonu işletenlerin en az bir pompa ünitesine 31 Ocak’a kadar TTO taktırmaları gerekmekte. Ayrıca, diğer yakıt türleri için kullanılan pompa ünitelerinde 31 Aralık son tarih olarak belirlenmiş durumda.

TTB Takma Zorunluluğu ve Son Tarihler

Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması gereken düzenleme kapsamında, 31 Ocak tarihine kadar taşıt sahiplerinin TTB montajı yapmaları istenmekte. Birden fazla ya da farklı yakıt türleriyle çalışan taşıtlarda ise son tarih 31 Aralık. Taşıt tanıma sistemi kullanımına yönelik olmayan taşıtlar için ise 1 Temmuz’dan itibaren TTB takılması gerekmekte.

Donanım Montajı ve Son Başvuru Tarihi

Akaryakıt istasyonu işletenler ile taşıt sahiplerinin, cihaz ve iletişim modülü montajı için en geç 30 Nisan’a kadar başvuruda bulunmaları önemli. UTTS kapsamında yapılan akaryakıt satışlarında, taşıt plakası bilgileri yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilmekte.

UTTS genel tebliğinde belirtilen süreler ve düzenlemelere uyum sağlayarak yükümlülüklerinizi zamanında yerine getiriniz. Detaylı bilgi için ‘utts.gov.tr’ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Otomobil

Related Posts

Honor 400 serisi için geri sayım: Avrupa fiyatı ortaya çıktı!

Honor, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda Honor 400 serisini vitrine çıkaracak. Akıllı telefonlarla ilgili bugüne dek ortaya çıkan raporların ortak noktası teknik özellikleriyle ve fiyatlarıyla …

ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

3. Dünya Savaşı endişeleri artarken, ABD füze savunması için casus uçaklarını füze savar lazer silahlarıyla donatmaya başladı. Bunun ilk örneği ise, keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian oldu.

Android 16, yeni güvenlik özelliği sunuyor!

Google, Android 16 sürümü ile birlikte cihaz güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Geliştirilen yeni güvenlik modu sayesinde, telefon kilitliyken USB veri erişimi tamamen devre dışı bırakılacak. Bu özellik, kötü niyetli kişilerin USB …

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

Huawei, yapay zekalı akıllı televizyonunu duyurdu!

Huawei, Smart TV ürün ailesine yeni bir model ekledi. Vision Smart Screen 5 SE adıyla tanıtılan akıllı televizyon; 55 inç, 65 inç ve 75 inç olmak üzere üç farklı boyut seçeneğiyle geliyor. Model, MiniLED ekran teknolojisi, HarmonyOS işletim sistemi …

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir