Zirai Don Tarımı Vurdu

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Tarım Sektörüne Doğal Afet Uyarısı

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğal afetlerin farklı sektörleri etkilediğini belirterek, en çok tarım sektörünün zarar gördüğünü dile getirdi. Bayraktar, son yaşanan zirai don olayının ürün arzını olumsuz etkilediğini ve bazı ürünlerde yüzde 100’e varan zararlar olduğunu ifade etti.

TZOB Heyeti Kemalpaşa’da İncelemelerde Bulundu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, geçtiğimiz günlerde İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin tarım sektörünü olumsuz etkilediğini ve doğal afetlerin şiddetinin arttığını vurguladı. Bayraktar, zirai don olayının 65 ilde zarara neden olduğunu belirtti.

  • Bayraktar’a göre, Nisan ayı yağışları hububat ve diğer ürünler için hayati öneme sahip.
  • Özellikle Manisa’da üzüm ve Kemalpaşa’da kiraz üretimi büyük zarar gördü.
  • Çiftçilerin desteklenmemesi durumunda göçün artabileceği uyarısında bulundu.

Bayraktar, çiftçilere destek verilmediği takdirde gençlerin tarımdan uzaklaşacağını ve bölgelerin göç verebileceğini ifade etti. Tarım sektöründeki hasarın önümüzdeki yıllarda büyük değişimlere neden olabileceğini belirten Bayraktar, çiftçilerin borç yapılandırması ve nakit ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Çiftçilere Destek Çağrısı

Bayraktar, zirai don felaketiyle çiftçilerin bir gecede emeğinin yok olduğunu vurguladı. Tarım sektöründe yaşanan zorluklara dikkat çeken Bayraktar, çiftçilere sağlanacak desteklerin önemine işaret etti. Ürünlerde meydana gelen zararların fiyatlara yansıyabileceğini ve tüketicilerin zor durumda kalabileceğini belirtti.

Yaşanan doğal afetlerin tarım sektörünü nasıl etkilediğini detaylı bir şekilde açıklayan Bayraktar, çiftçilere yönelik yapılması gereken desteklerin kritik olduğunu vurguladı. Tedbir alınmazsa, tarım sektöründe oluşan zararların uzun vadeli etkileri olabileceğini belirten Bayraktar, çiftçilerin taleplerine hükümetin duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Akaryakıt istasyonları ve araç sahipleri için yeni zorunluluk! Son 2 gün

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ücretli Taşımacılık Teşvik Sistemi (UTTS) kapsamında gerekli donanımların kurulumu için son başvuru tarihinin 30 Nisan olduğunu hatırlatarak, yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Karma yem çevreye kazandırıyor

Karma yem üretiminde büyüme adımlarını hızlandıran Ofis Yem, Adana yatırımını faaliyete geçirdi. Saatte 80 ton üretim kapasitesine sahip olan yeni tesis, Türkiye ve Ortadoğu’nun en yüksek kapasiteli ve en modern üretim altyapısına sahip yem fabrikalarından biri olarak üretime başladı.

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir